Recept en werkwijze Sleedoornlikeur :
2. Nooit bessen plukken langs autowegen wegens vervuiling, liefst in een natuurgebied of holle weg.
3. Bessen wassen in koud stromend water en laten uitlekken in zeef. Men kan ze ook het beste ontpitten om de bittere bijsmaak hiervan te vermijden.
4. Pruimpjes zo droog mogelijk maken en invriezen in zakjes van 300 gram.
5. Na een paar dagen kan je aan de slag: pruimen laten ontdooien, in glazen pot brengen (liefst met deksel) , 120 à 180 g kristalsuiker overgieten en dan de fles (goedkope)vodka erover.
6. Het geheel 2 maanden laten rusten, als het kan op een plaats waar er wat zonlicht bijkan (dit is echter niet noodzakelijk!)
7. Je ziet na enkele dagen de kleur verschijnen, van kleurloos naar rood.
8. Na de rusttijd filteren door gewone papieren koffiefilter of door neteldoek.
9. De fles in de koelkast zetten en : santé! Lekker! Drinken met maten en met mate! Fijn als aperitief.
ik heb nog een fles staan van afgelopen jaar, met minder suiker en echte hasseltse jenever ;)
BeantwoordenVerwijderen